x
Ξενοδοχεία στην Χαλκιδική με οικολογικές πρακτικές περιβαλλοντικής προστασίας

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγχρονες υπηρεσίες φιλοξενίας με οικολογική ευαισθησία

Κύριο μέλημά μας είναι τα ξενοδοχεία του ομίλου GHotels να προσφέρουν στους επισκέπτες τους όχι μόνο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εναρμονισμένες με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα φιλοξενίας αλλά ταυτόχρονα αυτές να ανταποκρίνονται πλήρως στους απαράβατους κανόνες σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος.

Με αυτήν τη φιλοσοφία δημιουργήσαμε ξενοδοχειακά συγκροτήματα που σέβονται το φυσικό περιβάλλον που τα φιλοξενεί, ενώ παράλληλα έχουμε υιοθετήσει σύγχρονες πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος και αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, στην ανακύκλωση υλικών και στην εφαρμογή κανόνων βιολογικής γεωργίας στην παραγωγή των προϊόντων μας.

Επιπρόσθετα, η αλυσίδα ξενοδοχείων GHotels επενδύει πόρους στην έρευνα και στην ανάπτυξη τεχνολογιών προστασίας και βελτίωσης του περιβάλλοντος, την οικολογία και εν γένει την ποιότητα ζωής και εφαρμόζει πιστοποιημένα πρωτόκολλα και στοχευμένες δράσεις και πρακτικές στο πλαίσιο μιας σύγχρονης πολιτικής περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Παραδοσιακή καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών

Για περισσότερα από 30 χρόνια, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, υψηλή οικολογική ευαισθησία και παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον, παράγουμε άριστης ποιότητας και υψηλής θρεπτικής αξίας γεωργικά προϊόντα σε ιδιωτική έκταση 150.000 τ.μ. που διαθέτουμε κοντά στις ξενοδοχειακές μας εγκαταστάσεις στη Χαλκιδική.

Με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στην υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων μας καλλιεργούμε με παραδοσιακό τρόπο φρούτα και λαχανικά, τα οποία χρησιμοποιούν οι σεφ των ξενοδοχείων μας, καθημερινά, στα μενού των εστιατορίων μας. Οπωροκηπευτικά ημέρας, φρεσκοκομμένα λαχανικά, φρούτα και αρωματικά βότανα αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής και των δημιουργιών των βραβευμένων σεφ των ξενοδοχείων του ομίλου GHotels.

Οι κήποι μας, που είναι επισκέψιμοι και κάθε εβδομάδα οργανώνεται περιήγηση σε αυτούς, προσφέρουν λαχανικά, όπως ντομάτες, μαρούλια, λάχανα, ρόκα, ποικιλία από πιπεριές, μπρόκολο, παντζάρια και μελιτζάνες, που δίνουν ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στα φαγητά μας και είναι η βάση στις νόστιμες και θρεπτικές σαλάτες για τους επισκέπτες μας, συνθέτοντας ένα υγιεινό και απολαυστικό μενού.

Ολόφρεσκα φρούτα, όπως μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, νεκταρίνια και σταφύλια, αποτελούν το καλύτερο συμπλήρωμα για το πρωινό, το πιο υγιεινό επιδόρπιο και τη γευστικότερη βάση για σπιτικές μαρμελάδες, που παρασκευάζουμε ειδικά για τους επισκέπτες μας.

Δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας

  • Περιορίσαμε τη χρήση πλαστικού στις συσκευασίες και προωθούμε τη χρήση του γυαλιού.
  • Μειώσαμε τη χρήση χαρτιού στα γραφεία, στις κουζίνες και στα εστιατόρια και εφαρμόζουμε προγράμματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης χαρτιών.
  • Ανακυκλώνουμε αλουμίνιο, χαλκό και σίδηρο.
  • Συλλέγουμε και ανακυκλώνουμε χρησιμοποιημένες μπαταρίες.
  • Χρησιμοποιούμε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Χρησιμοποιούμε υγραέριο στις συσκευές εστίασης και θέρμανσης συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2.
  • Συλλέγουμε μαγειρικά έλαια και λίπη και τα προωθούμε για τη μετατροπή τους σε βιοκαύσιμα.
  • Επαναχρησιμοποιούμε, μετά από πλήρη βιολογικό καθαρισμό, τα υδάτινα απόβλητα για το πότισμα των κήπων μας.
  • Χρησιμοποιούμε οικολογικά απορρυπαντικά φιλικά προς το περιβάλλον για το πλύσιμο ρούχων και λευκών ειδών.